Totalul afișărilor de pagină

luni, 1 decembrie 2014

Prajitura cu crema de oua















Ingrediente

frisca lichida -   500 ml 
Finetti -            400 g
nuca prajita -       2 cani
nuca macinata -   7 linguri
oua -                   7 buc
zahar -              14 linguri
faina -                 3 linguri
praf de copt -       1 pliculet
biscuiti petit beurne - 300 g







Mod de preparare

- Intr- o tava unsa cu putin unt si tapetata cu faina punem nuca prajita

- Batem 7 albusuri cu 7 linguri de zahar pana obtinem o spuma tare . In aceasta compozitie adaugam 7 linguri nuca macinata, 3 linguri faina, praful de copt si le incorporam incet cu ajutorul unei linguri de lemn

- Turnam aceasta compozitie peste nuca prajita si nivelem pe urma dam la cuptor

- Cand blatul s - a copt, il rasturnam din tava, cu nuca deasupra, apoi il ungem cu 400g Finetti

- Biscuitii ii inmuiem in cafea apoi ii adaugam peste prajitura

- Urmatorul strat al prajiturii va fi de crema pe care o vom pregati astfel : punem pe baie de abur 7 galbenusuri impreuna cu 7 linguri de zahar si 3 linguri de apa .
 - Lasam aceasta crema sa fiarba pana se ingroasa si pe urma o lasam sa se raceasca

- Separat batem frisca apoi o amestecam cu crema de galbenusuri racita, amestecam bine pana se omogenizeaza

- Punem crema peste biscuiti si ornam cu cacao

- Dam prajitura la rece pentru cateva ore apoi o taiem





6 comentarii: