Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 13 decembrie 2014

Pasta FIMO – o mie de idei de modelare



 





 In taina imi doresc sa vina ziua cand voi putea realiza mici lucrusoare si anume martisoare,cercei, brose, eventual margeluse din pasta FIMO.
   Am privit multe bijuterii facute de alte persoane si am ramas foarte incantata de ce se poate realiza din pasta FIMO .
   Am si citit suficiente materiale despre tehnica lucrului cu pasta Fimo .
   Pentru inceput cateva cuvinte despre minunata pasta FIMO.
   Pasta FIMO de modelaj sau pasta de modelat FIMO este de mai multe tipuri, in functie de materialele din care se compune: lut ceramic, rasina (pasta pe baza de uleiuri), pasta polimerica (pe baza de PVC), pasta de hartie (pe baza de celuloza). Pasta de modelaj pe baza de polimer se regaseste pe piata sub mai multe marci: pasta Fimo, Sculpey, Darwi. Pasta modelatoare Fimo are la baza PVC. Dupa ce a fost modelata, cel mai adesea, pasta se intareste prin coacere. Argila polimerica poate fi taiata, gaurita, pictata etc. Lutul are la baza material natural pe baza de apa, in amestec cu alte materiale, dar si el se coace la temperaturi mari, formandu-se portelan sau alt tip de ceramica (teracota, faianta, ceramica vitrificata etc). Pasta FIMO vine sa acopere multe din aceste tipuri: pasta polimerica (pasta FIMO Classic - inlocuita acum de FIMO Professional, Effect, Soft, FIMO Kids - aparuta recent), pasta ceramica (FIMOair Basic, Light si Natural), pasta celulozica (FIMOair Papier Mache). Cel mai adesea, incepatorii prefera Fimo Soft deoarece este un pic mai usor de modelat decat Fimo Professional. Fimo Effect se aseamana la maleabilitate cu Fimo Professional mai mult, insa are diferite efecte introduse (transluciditate, fosforecenta, efect metalic, gliterat sau cu sclipici, efecte de piatra - marmura, granit etc).
 
   Spre exemplificare puteti vedea aici cum se poate modela aceasta pasta Fimo.


      Daca vreti sa realizati martisoare pasta FIMO e tot ce va trebuie.



   Interesant de privit atatea idei de modelare.





Avem si accesorii Fimo care ne ajuta in munca.


   Ca sa ne fie usor  si mai comod putem folosi ustensile adecvate ca cele din imagine cat si diverse matrite .






   
Matrite FIMO (FIMO Push Mould Jewelry) cu diverse modele pentru creare de bijuterii handmade sau pentru creare de decoratiuni.


   Pasta FIMO se introduce in matrita si se apasa usor pana capata forma matritei.


    Matritele FIMO sunt confectionate din silicon care are mai multe proprietati: desprinderea usoara a materialului (pastei Fimo), indoire usoara si nedistructiva, durabilitate.


Atentie: pasta FIMO nu se va lasa la intarit in forma! Nu se coace pasta Fimo in matrita si nici nu se introduce in cuptorul cu microunde!


    Cu atatea notiuni de baza aprofundate am prins curaj si in vacanta voi incerca sa confectionez primele mele bijuterii si anume o pereche de cercei si un colier asortat.

    Am si ales cateva nuante care se asorteaza de minune cu tinutele mele cand le voi purta.


 










   Daca ati devenit si voi curioase si dornice de modelat  nu ezitati, cumparati pasa FIMO si dati voie imaginatie sa creeze minunatii ,astfel puteti bucura copilul cu un martisor confectionat de voi sau prietena cu o bijuterie unicat.

   Ce ziceti ne apucam de modelat ?

   Sa vina vacanta cat mai repede ca sa incep marea modelare.


     Pune bani deoparte pana de Sarbatorile de Iarna, www.gemsale.ro promite cele mai mari reduceri dintre site-urile de profil

Un comentariu: