Totalul afișărilor de pagină

vineri, 26 septembrie 2014

Dulceata din fructe de soc



  Ingrediente :
 1 kg de fructe de soc
 1 kg de zahar
 1 lingurita sare de lamaie sau zeama de la o lamaie
 3 lingurite rase zahar vanilat


     Se desprind fructele de soc de pe ciorchine si se spala in cateva ape folosind o strecuratoare .


     Intr-o cratita curata ( se recomanda sa avem o cratita care o folosim doar la dulceturi ) vom pune bobitele de soc si zaharul .
     Le amestecam putin cat sa fie zaharul distribuit uniform, acoperim si lasam la frigider pana a doua zi .
     A doua zi punem la fiert dulceata .
     Fierbem pe foc mic pana se topeste zaharul .


    Amestecam cu o ligura de lemn in compozitie .
    Adaugam sarea de lamaie si zaharul vanilat si fierbem inca 30 minute .





 
    Pregatim borcanele . Le spalam si le dam la cuptor pentru a se usca si pentru a fi caldute in momentul in care punem dulceata in ele .
   Cind este gata dulceata o turnam fierbinte in borcane si le inchidem imediat .

11 comentarii:

  1. Am mancat si eu acum vreo doi ani. E delicioasa. Imi place mai mult decat cea de mure.

    RăspundețiȘtergere
  2. am notat reteta si o pun in aplicare la vremea lor, nu am mancat pana acum insa sunt curioasa

    RăspundețiȘtergere
  3. E deliciosa dulceata de mure!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu e de mure, e de fructe de soc, merita incercata deoarece e si sanatoasa si gustoasa

      Ștergere
  4. Super buun! Abia aştept să fac şi eu pentru mama,de ziua ei!

    RăspundețiȘtergere
  5. O reteta delicoasa si sănătoasă !

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte buna este dulceata din prezentare!😙😙😙

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte buna este dulceata din prezentare!😙😙😙

    RăspundețiȘtergere