Totalul afișărilor de pagină

vineri, 3 octombrie 2014

Tocana pentru iarna

Ingrediente :
- 1 kg morcavi
- 3 kg ardei ( se poate pune adrei rosu si verde)
- 2 kg ceapa
- 2 kg rosii date prin masina de tocat sau un borcan de bulion
- 400 g orez
- 500 g ulei
- 1 cana cu apa









Orezul se pune la fiert separat
Ceapa, morcovul si ardeiul se pun la calit in ulei, apoi se adauga rosiile si 1 cana cu apa .
Dupa ce au fiert legumelese pune orezul fiert si se mai lasa la foc potrivit 30 minute, mestecand din cand in cand in tocanita.
Dupa ce a scazut sosul se opreste focul si se pune tocana in borcane spalate si sterilizate la cuptor ( le punem in tava de la aragaz si le bagam la cuptor) .
Se tine la cuptor 30 minute .
Se scot si se pun la racit acoperite cu o patura pana a doua zi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu