Totalul afișărilor de pagină

vineri, 3 octombrie 2014

Pastai la borcane








Ingrediente :



- 2 kg pastai de fasole verde

- 3-4 bucati aspirina

- sare mare

- apa


Mod de preparare :

 
   Pastaile le curatam capetele si le spalam bine.
   Intr-o oala punem apa la fiert cu un praf de sare mare.
   Cand apa incepe sa fiarba, punem pastaile si le dam cateva clocote (nu le fierbem prea tare ca sa nu fie prea moi. Le incercati si le lasati sa fie putin tari).
   Le scoatem cu o paleta intr-un bol, iar apa o aruncam.
   Spalam borcanele cu apa fierbinte si le punem la scurs cu gura in jos pe un prosop curat.
   Asezam pastaile in borcane.
   Acum pregatim apa cu sare:
   La 1 litru de apa rece punem o lingura cu varf de sare.
   Invartim pana ce sarea se topeste.
   Punem apa sarata peste pastai, iar deasupra fiecarui borcan adaugam cate o aspirina pisata.
   Infiletam bine borcanele si le invelim in hartie fiecare.
   Le asezam intr-o oala si punem apa rece, cat sa acoperim borcanele cam pe 3 sferturi.
   Deasupra punem un prosop curat de bucatarie, apoi punem oala pe flacara aragazului si sterilizam pastaile cam 20-25 de minute (20-25 de minute din momentul in care incepe sa fiarba apa din oala).
   Cand sunt gata le scoatem din oala, le lasam sa se raceasca, apoi le dam la loc racoros pentru a se pastra pentru iarna .




2 comentarii: