Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 4 octombrie 2014

Lichior de oua preparat in casa







Ingrediente :
( pentru 1,5 l)

- 6 galbenusuri de ou
- 500 g zahar pudra cu aroma de vanilie
- 2 fiole esenta de vanilie
- 500 ml vodka
- 500 ml frisca Megle sau Hulala




















































   Intr- un vas punem cele sase galbenusuri impreuna cu cinci - sase linguri de zahar pudra si amestecam pana obtinem o spuma .
   In alt vas punem 500 ml frisca si restul de zahar pudra .Punem la foc pana cand da intr -un clocot .
   Il dam deoparte si il vom adauga, treptat, la galbenusurile  frecate spuma putin cate putin, amestecand mereu .
   Adaugam si esentele de valinie. Dupa ce am terminat de adaugat frisca , turnam cate putin din vodka, amestecand continuu .
    Apoi turnam lichiorul rezultat in sticle, pe care le punem la rece pentru doua saptamani, suficient pentru a se imbina aromele.
   Lichiorul se serveste rece.
   Se poate folosi si la salate de fructe.









5 comentarii: