Totalul afișărilor de pagină

joi, 27 decembrie 2018

Dulceata de ardei iuti






















   Imi doream de cativa ani sa prepar aceasta dulceata, dar din diverse motive nu am reusit .
  Anul acesta a fost cu noroc ! Am reusit sa prepar mult dorita dulceata si am ramas placut impresionata de gustul dulce, iute, acrisor .


















Ingrediente :


600 g ardei iute
400 g ardei kapia
1 kg zahar
1 l otet





Mod de preparare :


   Se spala ardeiul, se curata de cotoare si seminte si se toaca marunt . Pentru aceaste operatii e bine sa aveti manusi . Cantitatea de ardei este inainte de a taia cotoarele si de a scoate semintele .


  










  



Se pune zaharul si otetul intr - o cratia cu fund dublu si se da in clocot aceasta compozitie . Lasam sa fiarba 5 minute si adaugam ardeii iuti si ardeii capia . Dam focul la mic si fierbem pana se leaga dulceata .























   Pentru a verifica daca este legata dulceata, luam o lingura de dulceata si o lasam sa se raceasca . Cand e rece trebuie sa fie usor cleioasa si sa nu curga ci sa se prelinga pe farfurie, daca inclinam usor farfuria.
Luam de pe foc dulceata si o punem fierbinte in borcanele sterilizate . Punem capacul  si o depozitam in camara .
   Aceata minunata dulceata face casa buna cu friptura, cu pastele si alte preparate .
 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu