Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 29 decembrie 2018

Prajitura de post cu suc de rosii



Ingrediente :

Pentru blat :
15 linguri de ulei
15 linguri suc de rosii
5 linguri zahar
500 g faina
1/2 lingurita bicarbonat
esenta de rom
sare
Pentru umplutura :
1 l apa
4 linguri zahar
200 g gris
200 g margarina
75 g nuca de cocos
zeama si coaja de la o lamaie
400 g gem de prune cu miez de nuca
sare

 Mod de preparare :
   Se pune uleiul, zaharul si sarea intr - un castran si se freaca cu o lingura de lemn pana aproape se lichefiaza zaharul, apoi se adauga sucul de rosii, esenta de rom, faina si bicarbonatul .
   Se framanta aceasta compozitie pana rezulta un aluat elastic si nelipicios, pe care il pun la frigider acoperit cu o folie, timp de 20 de minute .
   Se scoate din frigider aluatul si il impartim in 4 bucati .
   Luam o bucata si o intindem pe dosul tavii, tava unsa in prealabil cu ulei .
   Punem tava in cuptorul incalzit la 180 grade  timp de 3 - 4 minute .
   Repetam operatia pentru fiecare bucata de aluat si astfel rezulta 4 foi de prajitura .
   Pentru crema punem intr-o cratita  apa, zaharul, coaja de lamaie, si sarea la fiert, iar cand a atins punctul de fierbere adaugam grisul in ploaie si amestecam continuu ca sa nu faca cocoloase .
   Lasam crema pe foc pana se ingroasa si pe urma oprim focul si punem margarina si zeama de lamaie si amestecam pana se incorporeaza margarina .
   Dam crema rezultata la rece, iar cand s -a racit complet adaugam nuca de cocos si omogenizam aceasta crema prin amestecare  .
   Pentru asamblarea prajiturii punem prima foaie in tava, intindem jumatate din crema de gris, punem a doua foaie, intendem gemul peste ea, apoi punem a treia foaie  si intindem restul de crema si la sfarsit punem ultima foaie .
   Acoperim prajitura cu o folie si o dam la frigider pentru cateva ore si pe urma se poate portiona  .















Un comentariu: