Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 26 martie 2016

Zarzavat pentru supe

Ingrediente :

10 kg rosii
  4 kg ardei capia sau gogosari
o legatura frunze de telina 
o legatura patrunjel verde

Mod de preparare :

   Se taie rosiile cu cutitul cat vrem de mari, dupa ce le-am decojit .
   Se lasa sa se scurga zeama din rosii si pe urma se iau bucatile de rosii cu o paleta .
   Se taie ardeiul in bucatii mici, potrivite ca lungime si latime .
   Rosiile se pun la fiert si cand a mai secat din sucul lasat de rosii se adauga si ardeiul .
   Se fierb pana ardeiul se intrepatrunde  (se inmoaie ).
   Se adauga verdeata taiata , se pune si sare dupa gust .
   Se mai fierbe putin .

   Se sterilizeaza sticlele si se pune compozitia calda in ele .
   Se pune ulei incins in fiecare sticla si se leaga cu celofan dat cu albus de oua .
   Acoperim sticlele cu ceva calduros ( o patura veche ) si se lasa la racit pana a doua zi .
   Se depoziteaza in camara pana se folosesc.
   Dupa ce se incepe sticla, daca nu se foloseste toata se pune putin ulei in sticla se acopera cu un capac si se tine in frigider .  
   Acest preparat este foarte bun pentru supe, ciorbe chiar si pentru diverse mancaruri .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu