Totalul afișărilor de pagină

marți, 24 martie 2015

Ajutorul de nadejdie in gradinarit, motocultorul






    A venit primavara si cu aceasta venire incepem si lucru in gradina.

    Pana acum ani buni am sapat gradina toamna tarziu si primavara a fost mai usor sa efectuam restul de lucrari.


    Anul aceasta nu am reusit sa sapam gradina manual toamna, iar primavara a fost o munca titanica .


   Cu tot efortul depus de mine si sot nu am reusit sa sapam decat o mica parte . In timp cand noi am facut o mica pauza am auzit la vecinul nostru un zgomot de motor . Am mers spre gardul lui si am vazut ca el era degajat si muncea cu spor cu ajutorul unui motocultor .


- Buna ziua vecine si bun lucru! Cum merge treaba?

- Buna ziua! Treaba merge ca pe roate, mai am bucata asta mica de lucrat si gata aratul pe anul asta. Voi cum stati cu lucrul?

- Noi, raspund eu, stam foarte prost, nu am avut timp asta toamna sa sapam gradina si acum merge greu .

- Dupa ce termin aici bucata asta mica de arat va pot imprumuta motocultorul meu, zice vecinul, sa incercati sa vedeti cum merge si poate va luati si voi unul.

- Nu e greu de folosit acest motocultor? intreb eu , intrand in panica, deoarece la prima vedere pare greu de strunit .

- Va spun eu ce trebuie sa faceti , ca sa nu mai pierdeti timpul cu cititul instructiunilor si cu siguranta te vei descurca, zice vecinul .

- Pana termini tu de lucrat, eu as incepe sa citesc despre motocultor, ca sa fiu cat de cat in tema cand tu imi vei explica, zic eu.

  Ma apuc de lectura si astfel aflu ca motocultorul este o unealta adaptabila si foarte utila care te scuteste de efortul pe care il presupune intretinerea unei gradini cultivate. Fiind simplu de manevrat, motocultivatoarele nu dau dureri de spate si sunt confortabile pentru orice utilizator.


  Motocultoarele pot fi echipate cu diferite accesorii pentru a fi utile si in alte activitati precum aratul, scoaterea cartofilor, descoperirea solului de frunze, aerisirea gazonului sau scarificarea muschiului.


   Motocultorul este o unealta adaptabila si foarte utila care te scuteste de efortul pe care il presupune intretinerea unei gradini cultivate. Fiind simplu de manevrat, motocultivatoarele nu dau dureri de spate si sunt confortabile pentru orice utilizator.


 Motocultoarele pot fi echipate cu diferite accesorii pentru a fi utile si in alte activitati precum aratul, scoaterea cartofilor, descoperirea solului de frunze, aerisirea gazonului sau scarificarea muschiului.






   Am citit si cum se lucreaza cu motocultorul si am devenit increzatoare ca si eu as putea struni dihania cand este in actiune.


   A venit veciunl cu motocultorul si sotul meu dupa ce a primit sfaturile de rigoare a inceput sa lucreze pamantul cu spor .

    Vecinul avea un motocultor << Motocultor ROTO 506 >> si noi am hotarat ca tot un astfel de motocultor sa ne cumparam ca sa ne usuram munca .
    Am multumit vecinului pentru ajutor si am continuat activitatea in gradina cu spor, deoarece nu mai eram obositi, motocultorul preluand efortul nostru.
    Sfat, acum dupa ce am vazut cum se lucreaza cu motocultorul :
- Luati motocultor ca sa munciti cu spor !

4 comentarii:

  1. Foarte util articolul pentru cei ce locuiesc in mediul rural si lucreaza pamantul.

    RăspundețiȘtergere
  2. deosebit de util in munca campului a gradinii, ideal pt cei de la tara

    RăspundețiȘtergere
  3. Un astfel de ajutor ar fi binevenit in gospodaria oricui :)

    RăspundețiȘtergere
  4. fff util intr o gospodarie, il recomand

    RăspundețiȘtergere