Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 21 mai 2022

Amandine

 


 

 

Amandine

Ingrediente :

Pentru blat :

6 linguri faina

6 oua

200 g zahar

50 ml ulei ( 4 linguri )

30 ml apa

20 – 30 g cacao

Pentru crema :

1pachet unt

2 galbenusuri

3 linguri cacao

150 g zahar farin

Pentru glazura :

4 - 5 linguri ulei

300 g ciocolata amaruie

Pentru sirop :

3 cesti pentru cafea cu apa

2oo g zahar

2 linguri cacao

2 fiole rom sau esenta de rom ( 1 lingurita )

Preparare :

Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza .

Separat se bat albusurile spuma cu zaharul.

Alernativ cu apa rece se toarna galbenusurile frecatein prealabil, fara sa se amestece, apoi se pune cacaoa si faina odata .

Se amesteca de jos in sus cu o lingura pana se omogenizeaza .

Se coace la foc potrivit 30 – 35 ° .

Dupa ce se raceste se taie orizontal in doua parti .

Pentru crema amestecam untul la temperatura camerei cu zaharul farin cu lingura sau  mixam cu mixerul pana devine amestecul spumos. Pe urma adaugam galbenusurile pe rand si cacaua si amestecam pana crema devine fina si spumoasa.

Deasupra se face o glazura din ciocolata .

Glazura se face pe bain-marie .

Se pun intr-o craticioara uleiul si ciocolata taiata bucati mici . Se amesteca usor pana devine cremoasa.

Se ia de pe foc si se toarna usor pe fiecare bucata de amandina.

Asamblare :

Punem jumate din blat pe un platou ( eu folosesc o tava inalta ) si se insiropeaza .

Se pune crema, apoi a doua parte care se insiropeaza si ea .

Se lasa sa se racoreasca si se portioneaza in bucati .

Se pune glazura peste bucatile de prajitura .

Fiecare bucata se va orna cu un mot de frisca .

















 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu