Totalul afișărilor de pagină

vineri, 2 iunie 2017

Pui cu orez





















Ingrediente

Pentru pui :
 
1 buc.  piept de pui, feliat subtire
1 buc. ceapa verde
1/2  lingurita de pasta curry rosie
3 ligurite ulei de cocos (solid)
1 bucata mica de ghimbir
1/2 frunza de kaffir-lime
2-3 frunze de tarhon verde

Pentru marinata :
 
2 linguri zeama de lamaie
4 linguri ulei de masline
1/4  lingurita sare
Pentru orez :
 
250 gr orez
500 ml apa
1/4 lingurita sare
2  catei de usturoi

Mod de preparare
















 Marinarea puiului :

    Punem lamaia, uleiul de masline si sarea intr-un castronel . Cu o furculita batem putin aceasta compozitie pentru a se omogeniza .
    Adaugam bucatile de pui si le punem in frigider pentru o ora .










Gatirea puiului:

    Punem uleiul de cocos intr-o tigaie tip
wok si amestecam usor cu o lingura de lemn pe foc mediu, pana se topeste.
    Adaugam bucatile de pui si tot lichidul folosit la macerat, ceapa verde taiata rondele si ghimbirul taiat marunt . Am acoperit cu capac si din timp in timp am amestecat in wok si am intors bucatile de pui astfel incat sa se partunda carnea .    

   Dupa ce puiul e patruns aproape complet, adaugam bucatile de kaffir-lime, pasta de curry rosie si frunzele de tarhon  verde .
    Micsoram focul si mai lasam cateva minute ca sa poata sa se intrepatrunda mirosurile intre ele .




Gatirea orezului :

   Punem intr-o cratita antiaderenta apa si sarea pe foc domol .
   Cand apa incepe sa fiarba adaugam orezul spalat impreuna cu usturoiul taiat marunt si acoperim vasul .
   Avem grija ca sa nu punem capacul inchis ermetic ca sa nu dea orezul pe foc .
   Amestecam usor din timp in timp si cand orezul e fiert oprim focul .

Rezultatul a fost foarte apreciat de meseni .

Am avut posibilitatea sa gatesc aceasta bunatate de retea cu ulei de cocos deoarece  vegisro prin concursul
retetameacucocos mi-a oferit aceasta experienta.


 

2 comentarii:

  1. Nu am incercat pe carne, dar promit... Sunt sigur ca a fost un preparat delicios!

    RăspundețiȘtergere
  2. nu iti pot spune ce arome a avut pieptul meu de pui, dar gandul meu a zburat la India

    RăspundețiȘtergere