Totalul afișărilor de pagină

duminică, 8 ianuarie 2017

Aperitiv din vinete si ardei Kapia

Ingrediente :
5 kg vinete
5 kg ardei kapia sau gogosari
2 cani ulei
1 cana otet
1 cana zahar
3 maini de sare

Mod de preparare :
   Se coc ardeii si vinetele . Se curata de coaja .
   Vinetele se taie cu cutitul de vinete iar ardeii se rup suvite mici, sau se taie dupa preferinta . 
   Se amesteca uleiul, otetul, zaharul si sarea si se pune aceasta compozitie la fiert .
   Cand a dat in fiert se ia de pe foc si se pune peste vinete si ardei . Se amesteca pentru omogenizare si pe urma aceasta compozitie se pune in borcane spalate si uscate .
   Se pune capacul la borcane si pe urma borcanele se pun la fiert in bain-marie 1/2 ora de cand incepe compozitia din borcan sa fiarba .


   Borcanele se scot din apa si se pun acoperite cu o patura veche si se lasa asa pana a doua zi .

2 comentarii: