Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 1 iunie 2016

Socata







 
 
















Ingrediente :

10-12 flori mari soc 

1 kg de zahar 
 2-3 lamai mari
8 litri de apa rece
un borcan de 10 litri

Mod de preparare :

 
   Se spala florile de soc si se pun pe fundul borcanului. 

   Se adauga zaharul si sucul de lamaie, plus cojile de lamaie taiete felii .       
   Apoi se umple borcanul cu apa rece, se amesteca, se acopera cu un tifon si se mai lasa 2 sau 3 zile intr-un loc cald si insorit (depinde cat de cald este in locul de depozitare).

    In fiecare zi se amesteca lichidul din borcan, dimineata si seara. 

    Atunci cand a ajuns la nivelul de aciditate dorit, strecurati socata, puneti-o in sticle si depozitati-o in frigider. 
   Socata se serveste rece. 







6 comentarii: