Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 10 februarie 2016

Chiftele cu ceapa marinata si maioneza


 
   Acum, multi ani am mancat de la o colega chiftele cu ceapa marinata prin oparire si maioneza. Au fost un deliciu si de atunci am preparat acea reteta de mai multe ori .
   Zilele astea am intalnit la o prietena o reteta cu ceapa marinata fara oparire si am zis sa incerc si aceasta varianta .

 Ingrediente :

 Pentru chiftele :
- 500 gr carne de porc si vita tocata 
- 1 felie de paine alba inmuiata in apa si stoarsa
- 1 ceapa potrivita tocata marunt
- 3 catei de usturoi
- 1 legatura de marar tocat
- 2 oua
- 1/2 lingurita cibru tocat
- ulei
- piper
- sare

Pentru ceapa marinata :
- 4 cepe mari
- 6 linguri de maioneza (de la 2 galbenusuri)
- 1 lingura de sare
- 2 linguri de otet


Mod de preparare chiftele

   Din carnea tocata si celelalte ingrediente se formeaza un amestec omogen din care se modeleaza chiftelele mici si rotunde .
   Aceste chiftele se prajesc in ulei pana se rumenesc pe toate partile .
   Chiftelele prajite se pun intr-un vas .

Mod de preparare ceapa marinata

   Ceapa se curata, se spala, se taie julien, cat se poate de subtire . Se presara cu sare, se amesteca bine  apoi se lasa intr-un vas acoperit 1-2 ore . Sarea va scoate din ceapa, apa si gustul iute .

   Se lasa la scurs, bine de tot, intr-o sita sau se stoarce simplu cu mana . Se adauga 2 linguri de otet si se mai lasa 15-20 minute sa patrunda gustul de otet in ceapa . Se scurge surplusul de otet, daca este cazul, apoi se amesteca ceapa cu maioneza si cu chifelele 



.

8 comentarii: