Totalul afișărilor de pagină

vineri, 20 martie 2015

Urzici batute
























    Pentru preparare iti trebuie:








•4 lingura ulei
•1 buc. ceapa
•2 - 3 lingura faina alba
•1.25 kg urzici
•2 - 3 lingura malai
•4 - 6 catei usturoi


    Instructiuni pentru urzici batute:  

   Daca tot vine primavara sa pregatim urzici batute .
   Trebuie ca urzicile dupa ce le avem culese sa le alegem de frunze uscate si sa le spalam bine in mai mullte ape ( cel putin in 3 ape) .
   Se pun urzicile in oala peste care se adauga apa sarata si clocotita si se da la fiert .Se pune apa cat sa le acopere pe urzici .
   Dupa ce urzicile sunt fierte se pun in sita . Apa in care a fiert urzicile se pastreaza .
   Se pune uleiul in tigaie si adauga ceapa taiata solzisori si usturoiul taiat rondele . Acest amestec se caleste pana devine ceapa aurie .

    Se pun urzicile scurse intr -o cratita si se adauga faina si malaiul in parti egale si se iau la frecat cu o linguta de lemn pe marginea oalei. Se adauga putin din lichidul in care au fiert urzicile si se freaca urzicile pana devin o pasta , se mai pune putin lighid si se da la foc domol . Acum este momentul da a adauga si ceapa impreuna cu usturoiul peste pasta de urzici .Se mai fiebe cateva clocote, cat sa fiearba faina si malaiul . Cat avem urzicile pe foc amestecam astfel ca sa nu se prinda de fundul oalei .















    Se poate servi cu mamaliguta si hrean







2 comentarii: