Totalul afișărilor de pagină
vineri, 28 noiembrie 2014
Urzici batute
Ingrediente
urzici - 1.5 kg
ceapa - 1 buc
ulei - 4 linguri
faina - 2, 3 linguri
malai - 2, 3 linguri
usturoi - 4, 6 catei d
Mod de preparare
Trebuie ca urzicile dupa ce le avem culese sa le alegem de frunze uscate si sa le spalam bine in mai mullte ape ( cel putin in 3 ape) .
Se pun urzicile in oala peste care se adauga apa sarata si clocotita si se da la fiert .
Se pune apa cat sa le acopere pe urzici . Dupa ce urzicile sunt fierte se pun in sita .
Apa in care a fiert urzicile se pastreaza .
Se pune uleiul in tigaie si adauga ceapa taiata solzisori si usturoiul taiat rondele .
Acest amestec se caleste pana devine ceapa aurie .
Se pun urzicile scurse intr -o cratita si se adauga faina si malaiul in parti egale si se iau la frecat cu o linguta de lemn pe marginea oalei.
Se adauga putin din lichidul in care au fiert urzicile si se freaca urzicile pana devin o pasta , se mai pune putin lighid si se da la foc domol .
Acum este momentul da a adauga si ceapa impreuna cu usturoiul peste pasta de urzici .
Se mai fiebe cateva clocote, cat sa fiearba faina si malaiul .
Cat avem urzicile pe foc amestecam astfel ca sa nu se prinda de fundul oalei .
Se prajeste un ou si se pune peste urzici
Secretele bucatarului
Mirodenii proaspete.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu