Totalul afișărilor de pagină

vineri, 28 noiembrie 2014

Urzici batute







Ingrediente

urzici - 1.5 kg
ceapa - 1 buc
ulei - 4 linguri
faina - 2, 3 linguri
malai - 2, 3 linguri
usturoi - 4, 6 catei d


Mod de preparare

   Trebuie ca urzicile dupa ce le avem culese sa le alegem de frunze uscate si sa le spalam bine in mai mullte ape ( cel putin in 3 ape) .
   Se pun urzicile in oala peste care se adauga apa sarata si clocotita si se da la fiert .
   Se pune apa cat sa le acopere pe urzici . Dupa ce urzicile sunt fierte se pun in sita .
    Apa in care a fiert urzicile se pastreaza .
   Se pune uleiul in tigaie si adauga ceapa taiata solzisori si usturoiul taiat rondele .
    Acest amestec se caleste pana devine ceapa aurie .
    Se pun urzicile scurse intr -o cratita si se adauga faina si malaiul in parti egale si se iau la frecat cu o linguta de lemn pe marginea oalei.
   Se adauga putin din lichidul in care au fiert urzicile si se freaca urzicile pana devin o pasta , se mai pune putin lighid si se da la foc domol .
   Acum este momentul da a adauga si ceapa impreuna cu usturoiul peste pasta de urzici .
   Se mai fiebe cateva clocote, cat sa fiearba faina si malaiul .
   Cat avem urzicile pe foc amestecam astfel ca sa nu se prinda de fundul oalei .
   Se prajeste un ou si se pune peste urzici

Secretele bucatarului

Mirodenii proaspete.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu