Ingrediente:
- 8 clatite pregatite dupa reteta preferata a fiecaruia, preferabil cat mai subtiri
- 500 de grame de branza de vaci
- 5 oua
- 2 plicuri de zahar vanilat
- 200 grame de smantana dulce
- 250 de grame de zahar
- optional: coaja rasa de la 1 portocala
- stafide
- unt pentru uns vasul gratinabil
Pentru umplutură,
brânza se amestecă cu 1 ou întreg, 50 de grame de zahăr, stafidele, puțină
coajă rasă de portocală (opțional) și 1 lingură de extract de vanilie sau 1
plic de zahăr vanilat.
Se separă ouăle, gălbenușurile se mixează cu 1 lingură de extract de vanilie sau 1 plic de zahăr vanilat .
Se pregătește sosul de vanilie: 80 de grame de zahăr si smântâna.
Clătitele astfel pregătite se așează într-un vas
termorezistent uns cu unt, presărând fulgi de unt și pe deasupra .
Se toarnă peste clătite crema de
gălbenușuri si smântână și se dau în cuptorul preîncălzit la 180 de grade
Celsius.
Cât timp clătitele se gătesc în cuptor,
albușurile se bat spumă tare cu sarea, se adaugă zahărul rămas (120 de grame)
și se continuă să se bată până când zahărul e complet dizolvat și se obține o
bezea fermă, lucioasă.
După aproximativ 10 minute, când crema
de gălbenușuri pare să se închege pe la marginile vasului, se scoate vasul din
cuptor și se montează rapid pe deasupra bezeaua, care se poate turna cu lingura
sau cu un poș pentru ornare cu deschizătura stelată, după preferință. Tot
opțional, se poate presăra desupra bezelei puțină coajă rasă de portocală.
Se reintroduc clătitele în cuptor până
se caramelizează bezeaua și se servesc imediat, fierbinți.
Deliciu.O sa dau si eu o comanda urgenta in casa !
RăspundețiȘtergeresa stii ca sunt foarte bune
Ștergereun deliciu
RăspundețiȘtergerevoi incerca si eu sa vad daca imi iese ca tie
RăspundețiȘtergeresunt curioasa cum au iesit si daca iti plac
ȘtergereDelicioase!
RăspundețiȘtergerearata bine si cred ca sunt absolut delicioase!
RăspundețiȘtergere