Totalul afișărilor de pagină

luni, 2 mai 2016

Prajitura Blanc cu lamaie

















Ingrediente :


pentru baza :


160 gr biscuiti petit beure
85 gr unt


pentru crema :


220 gr ciocolata alba
100 ml lapte
250 ml frisca lichida
sucul de la 2 lamai (depinde cat sunt de mari)
75 gr unt
15 gr gelatina


pentru decor :


50 ml frisca lichida
50 gr ciocolata alba
coaja rasa de la 1/2 de lamaie

   Timp de preparare
: peste 120 minute











Mod de preparare : 
 
   Macinam biscuitii la robot si ii amestecam cu untul topit.


   Tapetam o tava de chec cu folie de plastic si punem biscuitii cat sa acopere tot fundul tavii, apoi ii presam cu mana si dam la frigider pana se intaresc.

   Intre timp pregatim crema :

   Punem gelatina la hidratat in apa rece .

   Intr-o cratita mica punem ciocolata cu laptele la topit (pe foc mic), iar cand gelatina s-a inmuiat o punem in compozitie si mai lasam pe foc pana devine omogen amestecul .

   Lasam sa se racoreasca apoi adaugam untul si frecam pana se omogenizeaza, dupa care adaugam in compozitie sucul de lamaie (gustati cat vreti de acrisoara, eu am folosit 2 lamai mici) si amestecam .

   Cand compozitia cu ciocolata e rece batem frisca si le amestecam .

   Compozitia obtinuta o punem in tava peste baza de biscuiti si dam la rece o noapte .

   A doua zi scoatem prajitura din forma, indepartam usor folia si punem pe un platou cu partea de biscuiti in sus .

Pregatim glazura:

   Punem pe foc mic frisca lichida cu cicocolata si coaja de lamaie pana se topeste ciocolata, lasam sa se racoreasca bine apoi o turnam peste prajitura .

Mai dam la frigider pana se intareste glazura si servim .






8 comentarii: