Ingrediente
400 g+ 4 linguri zahar
10-12 mere
9 buc oua
5 linguri faina
1 pachet vanilie
800 ml lapte
2 - 3 linguri de ulei
200 ml frisca lichida
Mod de preparare
Intr - o oala
mai larga de 4 l in care vom face tortul se pun 200 g de zahar pe care il vom
carameliza. Mai exact, se pune oala pe foc si vom amesteca zaharul pana cand se
topeste si capata o culoare maronie. Stingem focul apoi vom apleca vasul cu
atentie în toate partile pentru ca zaharul topit sa imbrace tot interiorul.
Cat timp se
raceste zaharul caramelizat vom curata merele de coaja si samburi si le vom
aşeza pe fundul oalei. Jumatatile de mere le vom aseza una langa alta pana
acoperim toata partea de jos a oalei.
Peste mere se toarna o compozitie de crema de zahar ars formata din : 5 oua batute cu 200 g zahar, 1 lingura faina, vanilie si 800 ml lapte firbinte. Compozitia o vom turna peste merele din oala si punem oala la cuptorul incalzit la 150° C . Se va tine la cuptor pana se coace crema de zahar ars.
Peste crema
de zahar ars coapta se pune o compozitie ca de pandispan formata din : 4 oua, 4
linguri de zahar si 4 linguri de faină ( se bat albusurile cu zaharul apoi se
pun galbenusurile, faina si uleiul ) . Se va tine la cuptor pana se coace si
blatul .
Tortul se toarna
imediat pe platou dupa ce am dat cu cutitul intre blat si oala, ca sa se
desprinda usor. Vom pune deasupra un platou
pe care il vom rasturna si lasam sa se raceasca. Atentie, trebuie facuta miscarea
rapid pentru a nu se rupe blatul şi pentru a nu curge siropul.
Tortul il imbracam cu friscă naturală ori putem opta pentru frisca Hulala.
Tortul il imbracam cu friscă naturală ori putem opta pentru frisca Hulala.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu