Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 24 ianuarie 2018

Tort cu crema de iaurt si fructe ( din compot )












Ingrediente :

Ingrediente pentru blat


8 oua

3 linguri cu apa
8 linguri pline cu zahar
2 pliculete zahar vanilat
un varf cutit sare
13 linguri faina
1 lingurita praf de copt
2 - 3 lingurite cacao

Ingrediente pentru crema de iaurt


200 ml frisca lichida

300 g iaurt
6 linguri pline cu zahar pudra
1plic gelatin granule
1 cutie compot piersici ( 400g )
1 cutie compot ananas
1 zahar vanilat

Preparare blat tort

      Se incalzeste cuptorul . 
   Separam albusurile de galbenusuri .
   Cu mixerul batem albusurile cu sarea si apa pana devin spuma, apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se dizolva zaharul .
   Adaugam galbenusurile si la final faina amestecata cu cacao si praful de copt .
   Punem compozitia uniform in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei .
   Coacem timp de 10 - 15  minute la 180 grade .



 Preparare crema de iaurt

   Taiam ananasul in bucati mici, taiem si jumatate din cantitatea de piersici . Restul de piersici vor fi folosite la ornare .
   Punem la scurs intr-o strecuratoare bucatile taiate de ananas si piersici .
   Hidratam gelatina intr - o jumatate de cana de compot timp de 10 min, apoi punem gelatina pe foc sa se incalzeasca fara sa fiarba .
   Amestecam iaurtul cu zaharul pudra si zaharul vanilat, apoi punem gelatina calduta si incorporam  bine .
   Adaugam frisca batuta, ananasul si piersicile .
   Bagam crema la rece timp de aproximativ 10 -15 minute ( nu mai mult ) .




Asamblarea tortului


  Insiropam bine blatul de tort cu lichidul din compot .
  Dupa ce blatul  este insiropat intindem uniform crema de iaurt .
Lasam 10 – 15 minute la rece si taiem fasii de 5 cm, din lungimea tavii  ( trebuie sa rezulte 5 fasii ) .
Prima fasie o rulam si o punem in central platoului, apoi continuam cu restul de fasii de jur imprejur .

   Punem la rece tortul pentru doua ore, apoi ornam tortul cu frisca si felii de piersici .








Se tine la rece pana se consuma .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu