Ingrediente :
Ingrediente pentru blat
8 oua
3 linguri cu apa
8 linguri pline cu zahar
2 pliculete zahar vanilat
un varf cutit sare
13 linguri faina
1 lingurita praf de copt
2 - 3 lingurite cacao
Ingrediente pentru crema de iaurt
200 ml frisca lichida
300 g iaurt
6 linguri pline cu zahar pudra
1plic gelatin granule
1
cutie compot piersici ( 400g )
1 cutie compot ananas
1 zahar vanilat
Preparare blat tort
Se incalzeste cuptorul .
1 cutie compot ananas
1 zahar vanilat
Preparare blat tort
Se incalzeste cuptorul .
Separam albusurile de galbenusuri .
Cu mixerul batem albusurile cu sarea si apa pana devin spuma, apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se dizolva zaharul .
Adaugam galbenusurile si la final faina amestecata cu cacao si praful de copt .
Punem compozitia uniform in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei .
Coacem timp de 10 - 15 minute la 180 grade .
Preparare crema de iaurt
Taiam ananasul in bucati mici, taiem si jumatate din cantitatea de piersici . Restul de piersici vor fi folosite la ornare .
Punem la scurs intr-o strecuratoare bucatile taiate de ananas si piersici .
Hidratam gelatina intr - o jumatate de cana de compot timp de 10 min, apoi punem gelatina pe foc sa se incalzeasca fara sa fiarba .
Amestecam iaurtul cu zaharul pudra si zaharul vanilat, apoi punem gelatina calduta si incorporam bine .
Adaugam frisca batuta, ananasul si piersicile .
Bagam crema la rece timp de aproximativ 10 -15 minute ( nu mai mult ) .
Asamblarea tortului
Insiropam bine blatul de tort cu lichidul din compot .
Dupa ce blatul este insiropat intindem uniform crema de iaurt .
Cu mixerul batem albusurile cu sarea si apa pana devin spuma, apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se dizolva zaharul .
Adaugam galbenusurile si la final faina amestecata cu cacao si praful de copt .
Punem compozitia uniform in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei .
Coacem timp de 10 - 15 minute la 180 grade .
Preparare crema de iaurt
Taiam ananasul in bucati mici, taiem si jumatate din cantitatea de piersici . Restul de piersici vor fi folosite la ornare .
Punem la scurs intr-o strecuratoare bucatile taiate de ananas si piersici .
Hidratam gelatina intr - o jumatate de cana de compot timp de 10 min, apoi punem gelatina pe foc sa se incalzeasca fara sa fiarba .
Amestecam iaurtul cu zaharul pudra si zaharul vanilat, apoi punem gelatina calduta si incorporam bine .
Adaugam frisca batuta, ananasul si piersicile .
Bagam crema la rece timp de aproximativ 10 -15 minute ( nu mai mult ) .
Asamblarea tortului
Insiropam bine blatul de tort cu lichidul din compot .
Dupa ce blatul este insiropat intindem uniform crema de iaurt .
Lasam 10 – 15 minute la rece si taiem fasii de 5 cm, din
lungimea tavii ( trebuie sa rezulte 5
fasii ) .
Prima fasie o rulam si o punem in central platoului, apoi
continuam cu restul de fasii de jur imprejur .
Se tine la rece pana
se consuma .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu