Ingrediente :
300 g naut uscat
1 ceapa
3 catei usturoi
2 linguri faina
1/2 lingurita bicarbonat de sodium
2 legaturi
patrunjel
1 lingurita chimion
1 lingurita sare
1/4 lingurita piper
2 buc oua
Mod de preparare :
Se lasa nautul la inmuiat in apa pentru 24
ore inainte de a prepara falafel ( castronul sa fie incapator, deoarece nautul
isi mareste volumul prin inmuiere, plus apa sa fie suficienta ) .
Se paseaza nautul in robotul de bucatarie sau
se toaca de doua ori cu masina de tocat carne, impreuna cu condimentele, usturoiul, ceapa si
patrunjelul.
Aceasta
compozitie rezultata se combina cele doua oua, cu faina, bicarbonatul si sarea .
Se omogenizeaza
bine compozitia .
Se incinge uleiul
la foc mare, intr-o tigaie adanca, pentru a praji falafelul in baie de ulei .
Se formeaza
bilute cu mainile, fara a comprima prea mult aluatul .
Se prajesc
cate 2 - 3 bilute odata, nu mai mult, caci preparatul necesita o temperatura
mare a uleiului pentru a se pastra forma iar daca adaugm mai multe deodata
scadem temperatura uleiului .
Se rumeneste
falafelul bine si se scoate intr-un vas tapetat cu hartie de bucatarie, pentru a
absorbi excesul de ulei .
Se serveste cu cartofi prajiti, cu sos thina sau mujdei de usturoi .
Eu am preparat o salata din ridichie neagra alaturi de falafel .
Falafelul e mancarea mea preferata, fac si eu destul de des.
RăspundețiȘtergere