Totalul afișărilor de pagină
duminică, 28 ianuarie 2018
Ciulama din piept de pui
Ingrediente :
1 piept de pui
2 ceape mari
3 graunti usturoi
2 linguri ulei
5 linguri smantana
2 linguri faina
600 ml apa
sare ( dupa gust )
verdeata
un praf boia de arde
1 ligurita bulgarasi de savoare
Mod de preparare :
Se spala pieptul de pui si se taie in bucati potrivite .
Se curate ceapa, se spala si se taie in rondele .
Se taie usturoiul in feliute subtiri .
Se pune uleiul in tigaie ( oala ), ceapa si se lasa ceapa usor la aurit . Se amesteca usor in vas, ca ceapa sa nu se arda .
Cand ceapa e aurita se pun bucatile de pui . Se amesteca in vas si se adauga apa . Eu am pus apa in trei etape .
Cand carnea s-a fiert, apa a scazut se pune si usturoiul cat si bulgarasii de savoare .
In acest moment se amesteca faina cu smantana si praful de boia de ardei si se adauga cateva linguri din lighidul din tigaie ( oala ) astfel incat sa se formeze o pasta omogena .
Se adauga aceasta amestec peste carne si se mai tine pe foc cateva minute amestecand, ca sa nu se prinda de vas .
La final se potriveste de sare si se adauga verdeata taiata marunt .
Eu am folosit maghiran verde si marar congelat .
Ciulamaua se serveste calda cu mamaliguta .
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu