Totalul afișărilor de pagină

duminică, 28 ianuarie 2018

Ciulama din piept de pui






















Ingrediente :

1 piept de pui
2 ceape mari
3 graunti usturoi
2 linguri ulei
5 linguri smantana
2 linguri faina
600 ml apa
sare ( dupa gust )
verdeata
un praf boia de arde
1 ligurita bulgarasi de savoare

Mod de preparare :

   Se spala pieptul de pui si se taie in bucati potrivite .






















   Se curate ceapa, se spala si se taie in rondele .
   Se taie usturoiul in feliute subtiri .















  


 Se pune uleiul in tigaie ( oala ), ceapa si se lasa ceapa usor la aurit . Se amesteca usor in vas, ca ceapa sa nu se arda .
















  



 Cand ceapa e aurita se pun bucatile de pui . Se amesteca in vas si se adauga apa . Eu am pus apa in trei etape .













  


  Cand carnea s-a fiert, apa a scazut se pune si usturoiul cat si bulgarasii de savoare .
   In acest moment se amesteca faina cu smantana si praful de boia de ardei  si se adauga cateva linguri din lighidul din tigaie ( oala ) astfel incat sa se formeze o pasta omogena . 

















   


   Se adauga aceasta amestec peste carne si se mai tine pe foc cateva minute amestecand, ca sa nu se prinda de vas .
   La final se potriveste de sare si se adauga verdeata taiata marunt .   




















   Eu am folosit maghiran verde si marar congelat .
   Ciulamaua se serveste calda cu mamaliguta .



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu