Ingrediente :
- un vas de 4 l
- coji de ceapa galbena (cam un sfert din vas trebuie sa fie acoperit cu coji de ceapa)
- o lingura de sare mare
- o lingura de otet
- o bucatica mica de slanina
- 25-30 oua
Mod de preparare
Punem in
vas cojile de ceapa si adaugam apa cat se acopere bine cojile, un pic
mai sus de jumatate vasului.
Adaugam o lingura de sare si o lingura de otet si punem vasul pe foc sa fiarba .
Adaugam o lingura de sare si o lingura de otet si punem vasul pe foc sa fiarba .
In timp ce fierb cojile de ceapa pregatim ouale. Le spalam
in apa calda si le stergem pe rand.
Luam cate un ou pe care il punem in
vasul in care avem cojile de ceapa .
Punem toate oule si din momentul in
care incepe apa sa fiarba le mai lasam 10 minute la fiert.
Scoatem cu o lingura ouale pe rand si le punem pe un prosop sau pe foi de reviste .
La final ungem ouale cu o bucata de
slanina pentru luciu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu