Totalul afișărilor de pagină

vineri, 9 februarie 2018

Friptura de porc la tigaie si garnitura de napi prajiti

















Ingrediente :


500 g carne de porc

700 g napi

1 ½ cana apa

condimente pentru friptura de porc

100 - 200 ml ulei
saer, dupa gust


Mod de preparare :


   Se portioneaza carnea, se spala si se pune in tigaia incalzita (fara sa punem ulei) .




   Se adauga apa, astfel incat sa acopere bine carnea .




   Focul va fi potrivit, nici incet, nici tare. Punem capacul peste carne si asteptam sa se partunda carnea si apa sa se evapore . 



   Intoarcem friptura pe cealalta parte si punem condimentele si mai lasam putin pe foc, astfel incat sa se intrepatrunda mirosurile condimentelor. Scoatem carnea cu paleta pe o farfurie .




   In timp cat avem carnea pe foc curatam napii de coaja, ii spalam si ii taiem felii subtiri . 








   Punem uleiul in tigaia de prajit si dupa ce uleiul e incalzit punem napii.  Acoperim tigaia cu capac . Dupa ce napii s-au prajit pe o parte ii intoarcem si pe cealalta parte . Cand sunt gata ii scoatem cu paleta pe farfurie .



Se poate servi cu gogonele murate sau castraveti murati .
 




5 comentarii:

  1. Arata bine.Nu stiu ce gust au napii si nici nu am vazut de unde as putea cumpara. Sunt ca si guliile la gust?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu ii cultiv in gradina mamei si au gustul ca si cotorul de varza, fara sa fie iuti, daca ii consumi cruzi.

      Ștergere
    2. Am vazut ca se gasesc la Kaufland .

      Ștergere