Totalul afișărilor de pagină

marți, 2 ianuarie 2018

Tort de mere cu crema de zahar ars















Ingrediente


400 g+ 4 linguri zahar

10-12 mere

9 buc oua

5 linguri faina

1 pachet vanilie

800 ml lapte

2 - 3 linguri de ulei

200 ml frisca lichida

Mod de preparare

   Intr - o oala mai larga de 4 l in care vom face tortul se pun 200 g de zahar pe care il vom carameliza. Mai exact, se pune oala pe foc si vom amesteca zaharul pana cand se topeste si capata o culoare maronie. Stingem focul apoi vom apleca vasul cu atentie în toate partile pentru ca zaharul topit sa imbrace tot interiorul. 


   Cat timp se raceste zaharul caramelizat vom curata merele de coaja si samburi si le vom aşeza pe fundul oalei. Jumatatile de mere le vom aseza una langa alta pana acoperim toata partea de jos a oalei.














  Peste mere se toarna o compozitie de crema de zahar ars formata din : 5 oua batute cu 200 g zahar, 1 lingura faina, vanilie si 800 ml lapte firbinte. Compozitia o vom turna peste merele din oala si  punem oala la cuptorul incalzit la 150° C  . Se va tine la cuptor pana se coace crema de zahar ars.











   Peste crema de zahar ars coapta se pune o compozitie ca de pandispan formata din : 4 oua, 4 linguri de zahar si 4 linguri de faină ( se bat albusurile cu zaharul apoi se pun galbenusurile, faina si uleiul ) . Se va tine la cuptor pana se coace si blatul .



   Tortul se toarna imediat pe platou dupa ce am dat cu cutitul intre blat si oala, ca sa se desprinda usor.  Vom pune deasupra un platou pe care il vom rasturna si lasam sa se raceasca. Atentie, trebuie facuta miscarea rapid pentru a nu se rupe blatul şi pentru a nu curge siropul. 

 Tortul il imbracam cu friscă naturală ori putem opta pentru frisca Hulala.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu