Ingredinente :
3 pumni de tarate de grau
3 pumni faina de porumb
3 litri + 1 cana de apa
crengute de visin
1 cubulet de drojdie
Mod de preparare :
Intr-un vas de pamant sau de lemn tinut intr-un loc cald, se pun 3 pumni de tarate de grau si tot atatea de faina de porumb si se amesteca cu apa rece.
Separat se fierb 3 litri de apa in care s-au pus cateva crengute de visin.
Cand clocoteste se scot crengutele de visin, iar apa clocotita se pune peste tarate, lasand vasul gol cam de o palma.
Dupa ce s-a racit amestecul se adauga drojdie, care cu o zi inainte a fost inmuiata in apa calduta .
Se amesteca bine, se acopera si se tine la cald 24 de ore.
A doua zi se ia spuma de deasupra .
Cand se prepara a doua oara borsul ( dupa ce primul s-a consumat ) se inlocuieste drojdia cu tarata inmuiata de la prima preparare .
Eu am folosit un borcan, dar trebuie avut grija cand se pune apa calda, sa nu se sparga .
Drojdia am pus-o in apa calduta la inmuiat chiar in ziua prepararii borsului .
Acest bors se poate consuma ca atare sau se foloseste la ciorbe .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu