5 kg vinete
5 kg ardei kapia sau gogosari
2 cani ulei
1 cana otet
1 cana zahar
3 maini de sare
Mod de preparare :
Se coc ardeii si vinetele . Se curata de coaja .
Vinetele se taie cu cutitul de vinete iar ardeii se rup suvite mici, sau se taie dupa preferinta .
Se amesteca uleiul, otetul, zaharul si sarea si se pune aceasta compozitie la fiert .
Cand a dat in fiert se ia de pe foc si se pune peste vinete si ardei . Se amesteca pentru omogenizare si pe urma aceasta compozitie se pune in borcane spalate si uscate .
Se pune capacul la borcane si pe urma borcanele se pun la fiert in bain-marie 1/2 ora de cand incepe compozitia din borcan sa fiarba .
O sa prepar si eu curand ca arata divin!
RăspundețiȘtergereMi s-a făcut pofta .... sigur o să le prepar
RăspundețiȘtergere