Ingredinte :
780 g lapte praf
400 g unt gras (82% grasime)
300 ml apa
120 g cacao
450 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
esenta de rom
250 - 300 g nuci prajite
1 varf cutit sare
Mod de preparare :
Se pune zaharul, zaharul vanilat, sarea si apa intr-o craticioara, pe foc mediu, si se amesteca pana cand zaharul este complet topit .
Cand s-a format o spuma alba la suprafata, mai lasam sa fiarba 5 minute, nu mai mult si stingem focul .
Intre timp, amestecam laptele praf cu cacaua si le cernem (eu am cernut acest amestec de doua ori, pentru omogenizare ) .
Imediat dupa ce stingem focul, adaugam untul taiat in bucatele mici (pentru o mai usoara omogenizare ) si esenta de rom .
Amestecam pana cand untul este complet incorporat in siropul de zahar .
Adaugam treptat mixul de lapte praf si cacao in sirop si amesecam cu o lingura de lemn sau spatula incontinuu .
Dupa ce am incorporat laptele praf si cacaua, adaugam nucile si amestecam cu lingura de lemn .
Tapetem o tava cu folie de plastic alimentara si punem ciocolata .
O nivelam frumos si o lasam intr-un loc racoros, exclus frigider, 3-4 ore.
Yammy..imi place ciocolata de casa!
RăspundețiȘtergere