Ingrediente
frisca lichida - 500 ml
Finetti - 400 g
nuca prajita - 2 cani
nuca macinata - 7 linguri
oua - 7 buc
zahar - 14 linguri
faina - 3 linguri
praf de copt - 1 pliculet
biscuiti petit beurne - 300 g
Mod de preparare
- Intr- o tava unsa cu putin unt si tapetata cu faina punem nuca prajita
- Batem 7 albusuri cu 7 linguri de zahar pana obtinem o spuma tare . In aceasta compozitie adaugam 7 linguri nuca macinata, 3 linguri faina, praful de copt si le incorporam incet cu ajutorul unei linguri de lemn
- Turnam aceasta compozitie peste nuca prajita si nivelem pe urma dam la cuptor
- Cand blatul s - a copt, il rasturnam din tava, cu nuca deasupra, apoi il ungem cu 400g Finetti
- Biscuitii ii inmuiem in cafea apoi ii adaugam peste prajitura
- Urmatorul strat al prajiturii va fi de crema pe care o vom pregati astfel : punem pe baie de abur 7 galbenusuri impreuna cu 7 linguri de zahar si 3 linguri de apa .
- Lasam aceasta crema sa fiarba pana se ingroasa si pe urma o lasam sa se raceasca
- Separat batem frisca apoi o amestecam cu crema de galbenusuri racita, amestecam bine pana se omogenizeaza
- Punem crema peste biscuiti si ornam cu cacao
- Dam prajitura la rece pentru cateva ore apoi o taiem
hmm mi ai facut pofta ,vreau si eu !!!
RăspundețiȘtergereCe bine arata și atât de simplu de făcut, tocmai am găsit rețeta perfectă pentru revelion
RăspundețiȘtergerearata apetisant cred sa e si gustos.
RăspundețiȘtergerepe masa de revelion, de anul aceasta a fost vedeta
Ștergerece bn arata !!!!
RăspundețiȘtergereeste si foarte gustoasa
Ștergere