Totalul afișărilor de pagină

vineri, 26 decembrie 2014

Aperitiv cu spanac











Aluat :

300 de grame de faina cernuta
1 cubulet de drojdie de 25 g
1 lingura de smantana
200 ml lapte
100 ml ulei
un praf de sare

Pentru umplutura :

100 de grame de spanac ( decongelat si bine scurs )
2 cepe tocate foarte fin
1 bol mic de cascaval ras
1 lingura de smantana
3 - 4 felii de sunca presata tocata marunt

Aluatul se prepara astfel :

   Se dizolva drojdia cu putin lapte caldut si se adauga toata cantitatea de faina, apoi se adauga pe rand celelalte ingrediente, amestecandu - se bine pentru a se incorpora . Rezulta o coca pufoasa care se lasa la dospit pentru 30 minute.

Umplutura se prepara astfel :

   Amestecandu-se spanacul cu ceapa, cascavalul, smantana si sunca . Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust .

Montarea :

   Se imparte aluatul in doua parti egale si se intind foi rotunde cu diametrul cat baza tavii de tort .
   Se aseaza prima foaie pe tava noastra rotunda, unsa cu unt, se aseaza apoi umplutura de spanac si urmatoarea foaie .
   Acum se aseaza un pahar, cu  gura in jos, in centrul tavii noastre si se cresteaza aluatul ca in imaginile alaturate .
   Se rasucesc fasiile de aluat de trei ori. .
   Se ung cu galbenus de ou si se presara cu susan .
   Se introduce la cuptor incins la 180 grade, pana cand se coace si se rumeneste .







Eu am folosit o tava dreptunghiulara .

3 comentarii: