Ingrediente :
cas de oi - 1 buc de 8-9 kg
sare - 1 lingura la 1 kg de cas
untura topita - 100-200 ml
Mod de preparare :
Se taie casul in bucati mai mari .
Se da casul prin masina de tocat carne .
Se pune casul si cu sarea intr - un castron mai mare si se incepe framantarea lui cateva minute bune pana se amesteca sarea si se omogenizeaza compozitia.
Se pune compozitia rezultata in borcane de 800g si se preseaza bine cu o lingura sau cu ce aveti astfel incat sa ramana cat mai putin aer in borcan .
La final se niveleaza ultimul strat si se adauga untura incalzita astfel incat sa nu ramana branza pe deasupra .
Se pune capacul si de da la camara sau frigider .
Eu personal tin aceasta branza de oi in frigider, deoarece nu am o camara racoroasa .
Se poate folosi dupa preferinta cu mamaliguta la o tochituta sau in diverse moduri .
Este o bunatate .
Se pune capacul si de da la camara sau frigider .
Eu personal tin aceasta branza de oi in frigider, deoarece nu am o camara racoroasa .
Se poate folosi dupa preferinta cu mamaliguta la o tochituta sau in diverse moduri .
Este o bunatate .
Nu am pus niciodata cas de oaie cu sare la borcan. Dar cand am vazut pozele tale, m-am hotarat. Salvez reteta.
RăspundețiȘtergeream reteta din moldova
ȘtergereCe bine arata! Cred ca e si foarte buna. :D
RăspundețiȘtergereda, eu pregatesc asa casul de zeci de ani
ȘtergereFoarte interesant! O sa incerc și eu.
RăspundețiȘtergere