Ingrediente pentru blat :
9 oua
9 linguri de ulei
9 linguri de faina
5 linguri smantana
3 lingurite de praf de copt
9 linguri de patrunjel verde congelat
1 varf de cutit de sare
Ingrediente pentru umplutura :
300 g crema de branza
150g telemea de oi rasa
4 linguri de smantana
sare dupa gust
marar tocat marunt
5 g gelatina
Mod de preparare :
Intru-un bol se freaca galbenusurile cu cele 9 linguri de ulei .
Se adauga sarea, patrunjelul congelat taiat marunt, smantana si faina amestecata cu praful de copt .
Se bat albusurile cu un praf de sare pana se intaresc si se adauga in compozitia de galbenusuri .
Se tapeteaza o tava ( 39/35 cm ) cu hartie de copt si in aceasta tava se pune compozitia noastra .
Se pune la copt in cuptorul preincalzit. Se coace la 180 grade timp de 20 de minute.
Cand este copt se rastoarma pe un prosop.
Se taie in blatul in trei parti egale .
Pentru umplutura amestecam cele doua tipuri de branza cu smantana,sareasi mararul tocat marunt.
Gelatina se hidrateaza in 2 3 linguri de apa si apoi se incalzeste pe foc fara a ajunge la fierbere.
Cand e rece gelatina se adauga peste crema de branza si se amesteca pentru omogenizare.
Aceasta crema se pune in parti egale intre cele trei blaturi.
In crema de branza se pot pune dupa preferinta ardei gras, ciuperci, masline , acestea fiind taiate marunt .
Se acopera preparatul nostru cu o folie de plastic si se da la frigider .
Inainte de servire se taie si se orneaza dupa preferinta .
mi-a placut foarte mult ideia de aperitiv o sa incerc si eu
RăspundețiȘtergerevaiiii .... salivam la ea , dar credeam ca e dulce nu aperitiv :)))))
RăspundețiȘtergereArata super si cred ca este f.delicioasă!
RăspundețiȘtergereArata super si cred ca este f.delicioasă!
RăspundețiȘtergereArată foarte bine, cred ca e delicioasă!!!
RăspundețiȘtergere