Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 6 septembrie 2014

Prajitura After Eight




  Ingrediente:

Blat:
- 4 buc oua
- 8 linguri zahar
- 1 lingura miere
- 1 plic zahar vanilat
- 2 linguri cacao 
- 2 linguri faina
2 linguri gris
- 1 lingutita praf de copt
- 3 linguri lapte
- 8 linguri ulei
 
Crema :

- 250 ml frisca lichida 
- 2 linguri sirop menta
- 2 linguri lichior menta

Glazura

- 150 g ciocolata cu lapte
-100 g unt
- 1 lingura apa
- 2 linguri ulei

Decor

 - 100 g ciocolata cu lapte
 - 50 g unt
 - 2 linguri frisca lichida
 - frunze de menta

Sirop

 - 2 linguri sirop menta
 - 2 linguri lichior menta
- 100 ml apa  
 

Mod de preparare :

blatul

 - se bat bine galbenusurile cu zaharul si cand aceasta compozitie devine pufoasa se adauga si mierea, pe urma si celelalte ingrediente iar la final se incorporeaza usor, albusurile batute spuma cu un praf de sare.











 - se tapeteaza o tava cu hartie de copt; se toarna aluatul; se coace in cuptorul preincalzit, timp de 20-25 minute. 
- blatul copt, se scoate din tava si se lasa sa se raceasca.







 crema 

- se mixeaza frisca lichida, pana isi dubleaza volumul; se adauga siropul si lichiorul de menta si se amesteca.

 






 glazura

- se pun intr-un vas, pe foc, untul, apa, uleiul si se lasa pana se topeste untul. Se da deoparte si se incorporeaza ciocolata maruntita, amestecand pana la topirea completa. Glazura se lasa sa ajunga la temperatura camerei. 

glazura pentru decor 

- se pun intr-un vas, pe foc, untul si frisca lichida si se lasa pana se topeste untul. Se da deoparte si se incorporeaza ciocolata, amestecand pana la topirea completa. 

sirop

 - se amesteca apa cu siropul si lichiorul de menta si se incalzesc usor.

    








Asamblarea:

Se aseaza blatul pe platou, se insiropeaza; se intinde jumatate din crema si jumatate din prima glazura si pune la rece in frigider pana se intareste glazura. Se adauga restul de crema si restul de glazura si se da din nou la frigider. Cand s-a intarit si cel de-al doilea strat de glazura, se scoate prajitura, se taie in cuburi cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte, apoi se decoreaza cu glazura pentru decor.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu