Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 24 septembrie 2014

Mancare de ciuperci







Ingrediente:
0,600 kg ciuperci champignon
2 buc.ceapa galbena
1/2 buc radacina de  patrunjel sau pastranac
2 buc morcov
1/2 lingurita sare
30 ml ulei vegetal
1 buc legatura verdeata

Se pune ulei intr-o tigaie, se lasa sa se incinga .
Se adauga ceapa impreuna cu morcovul si radacina de patrunjel taiate marunt.
Se lasa ceapa sa devina aurie, se adauga ciupercile ( taiate felii subtiri, inclusiv piciorusele ).
Se lasa circa 10 minute sa stea pe foc avand tigaia acoperita cu un capac .
Se amesteca din cand in cand.







Se adauga o cescuta cu apa.
Se fierbe cca 1 ora la foc mediu, acoperit. Se mai amesteca din cand in cand. 
Se pune sarea .




Dupa o ora, se opreste focul .
Se adauga legatura de patrunjel,doar frunzele tocate marunt .
Verdeata se adauga proaspata, pentru mai multa prospetime si nutrienti.

3 comentarii: