Totalul afișărilor de pagină

marți, 15 iulie 2014

Inghetata

Pentru inceput vreau sa va ofer o inghetata

Avem nevoi de urmatoarele ingrediente :

- 6 buc oua
- 6 linguri + 400 ml   lapte
- 3 linguri + 200 g   zahar
- 4 lingurite cacaoa
- 1 lingura apa
- 2-3 pachetele de zahar vanilat
- 1 lingura faina





1)  - 6 galbenusuri, 1 lingura faina se freaca in castron
     - se adauga 400 ml lapte cald si se fierb pe foc mic, amestecand incet  pana se ingroasa ca o smantana
     - amestecul format se pune la racit












2)  - 4 lingurite de cacao , 3 linguri de zahar se amesteca
     - se adauga cele 6 linguri de lapte
     - se freaca compozitia si se pune pe foc mic
     - se amesteca incet pana se ingroasa compozitia ca o smantana
     - amestecul format se pune la racit












 3)  - 6 albusuri , 1 lingura apa se bat spuma
      - se adauga 200 g zahar treptat si se tot bate pana se realizeaza o spuma care nu cade de pe vas, daca inclinam putin vasul













* se amesteca compozitia 1 cu compozitia 3 ( de jos in sus, incet sa nu se taie albusurile ) din care se ia 6-7 linguri si se amesteca cu compozitia 2.
* in restul amestecului se pun cele 2 pliculete de zahar vanilat
* daca preferati si cu fructe se pot pasa zmeura, fragi, visine, capsuni, dupa preferinta si se amesteca cu  6-7 linguri  din amestecul format din compozitia  1cu 3 inainte de a pune pliculetele de zahar vanilat


* se pune fiecare amestec in vase bine inchise si se dau la congelator








Pofta buna!

3 comentarii: