Avem nevoi de urmatoarele ingrediente :
- 6 buc oua
- 6 linguri + 400 ml lapte
- 3 linguri + 200 g zahar
- 4 lingurite cacaoa
- 1 lingura apa
- 2-3 pachetele de zahar vanilat
- 1 lingura faina
1) - 6 galbenusuri, 1 lingura faina se freaca in castron
- se adauga 400 ml lapte cald si se fierb pe foc mic, amestecand incet pana se ingroasa ca o smantana
- amestecul format se pune la racit
2) - 4 lingurite de cacao , 3 linguri de zahar se amesteca
- se adauga cele 6 linguri de lapte
- se freaca compozitia si se pune pe foc mic
- se amesteca incet pana se ingroasa compozitia ca o smantana
- amestecul format se pune la racit
3) - 6 albusuri , 1 lingura apa se bat spuma
- se adauga 200 g zahar treptat si se tot bate pana se realizeaza o spuma care nu cade de pe vas, daca inclinam putin vasul
* se amesteca compozitia 1 cu compozitia 3 ( de jos in sus, incet sa nu se taie albusurile ) din care se ia 6-7 linguri si se amesteca cu compozitia 2.
* in restul amestecului se pun cele 2 pliculete de zahar vanilat
* daca preferati si cu fructe se pot pasa zmeura, fragi, visine, capsuni, dupa preferinta si se amesteca cu 6-7 linguri din amestecul format din compozitia 1cu 3 inainte de a pune pliculetele de zahar vanilat
* se pune fiecare amestec in vase bine inchise si se dau la congelator
Pofta buna!
O inghetata de nota 10.Arata foarte bine si cred ca este si foarte gustoasa.
RăspundețiȘtergereMultumesc de nota! Este o inghetata usor de facut si chiar este gustoasa
Ștergere.
mmmm buna buna
RăspundețiȘtergere