Totalul afișărilor de pagină

vineri, 15 martie 2019

Prajitura Boema














Ingrediente :


 Pentru blat :

5 oua

3 linguri de apa
2 linguri cacao
8 linguri de zahar

8 linguri de faina

Pentru crema 1:

1 ou

150g unt

350g zahar

4 linguri de ness

1/2 l frisca batuta

Pentru crema 2 :

1/2 l frisca batuta

Pentru ornament:

ciocolata  cu lapte

Mod de preparare
  Blatul :
   Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana isi maresc volumul si devin cremoase .
   Albusurile cu un praf de sare se mixeaza, pana devin o spuma tare .
   Se amesteca galbenusurile cu albusurile  de jos in sus cu o lingura de lemn .
   Se adauga apa si se amesteca .
   Faina se amesteca cu cacaoa, apoi se cern impreuna si se adauga in compozitia cu galbenusuri, amestecand usor, pana se omogenizeaza complet toate ingredientele.           
   Compozitia obtinuta se pune intr-o tava in care am pus in prealabil hartie de copt, se nivelează, si se introduce in cuptorul preincalzit .
   Blatul se coace circa 25-30 de minute, la foc mediu, fiind gata atunci cand trece testul scobitorii .
   După ce este copt blatul se scoate din tavă si se asează să se răcească pe un gratar .

Crema 1 :
   Oul impreuna cu zaharul si untul se pun intr-o craticioara la bain-marie.

   Se amesteca pana se topeste complet zaharul, apoi se adaugă ness-ul si se incorporeaza in compozitia aflata la bain-marie si se amesteca bine, pana se obtine o crema legata .
   Compozitia cu ness se lasa sa se raceasca.
   Frisca de mixeaza pana se intareste bine si se adauga peste compozitia de ness .
   Crema obtinuta se pune la frigider pana batem urmatoarea cantitate de frisca .

Crema 2:
   Se mixeaza frisca pana se intareste .

Asamblarea prajiturii :
   Blatul se pune pe un platou, se insiropeaza cu esenta de rom .
  Se toarnă si se niveleaza in strat gros crema de ness racita.
   Peste crema de ness cu ajutorul unei spatule sau a unui cutit cu lama lata se intinde frisca in strat gros.
   Peste frisca se adauga in ploaie ciocolata rasa.
   Prajitura se tine la rece circa 2 ore apoi poate fi servita.

   Blatul se poate insiropa si cu cafea sau ness, dar neaparat trebuie pusa si esenta de rom .

  Se portioneaza dupa preferinta sub forma de romburi sau patrate .
   Compozitia este pentru o tava de   25×30 cm .




















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu