Ingrediente :
3 kg
gogosari
300 ml
otet
250 ml
ulei
250 g
zahar
2 linguri
de sare grunjoasa
400 g
pasta de tomate
6-7 foi de
dafin
2 linguri
cu boabe de piper
2-3
linguri cu boabe de mustar
borcane si
capace
Cantitatile
sunt strict pentru 3 kg de gogosari curatati de cotoare si seminte .
Mod de preparare :
Gogosarii
ii spalam si curatam de cotoare si seminte .
Apoi ii
cantarim si in functie de cantitatea ramasa ne masuram ingredientele pentru
sos .
Taiem
gogosarii fasii subtiri .
Intr-o
cratita mai mare punem otetul, uleiul, zaharul, sarea si pasta de tomate, apoi
foile de dafin, boabele de piper si mustarul .
Punem
cratita pe foc si lasam pana da intr-un clocot, apoi adaugam gogosarii si
amestecam cu o spatula de lemn .
Lasam la
foc potrivit, aprox 25 de minute, amestecand de 2-3 ori .
Apoi oprim
focul si lasam 10 minute deoparte .
Intre timp
pregatim borcanele si capacele (trebuie sa fie curate si uscate) .
Incepem sa
punem cu o lingura ardeii si sosul in borcane .
Mare atentie sa nu se sparga borcanele ( se pune lama unui cutit sub borcan ) .
Mare atentie sa nu se sparga borcanele ( se pune lama unui cutit sub borcan ) .
In fiecare
borcan punem ardei pana aproape de marginea de sus, si pana la capac completam
cu sos .
Strangem
bine capacele .
Le lasam
asa aprox 30 de minute, apoi le asezam intr- o patura, pana a doua zi .
Le
depozitam apoi in camara .
Acesti
gogosari sunt deliciosi, iar sosul este
extraordinar de bun (dulce, acrisor) si foarte aromat !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu