Totalul afișărilor de pagină

vineri, 28 decembrie 2018

Gogosari in sos de rosii


 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente :


3 kg gogosari
300 ml otet
250 ml ulei
250 g zahar
2 linguri de sare grunjoasa
400 g pasta de tomate
6-7 foi de dafin
2 linguri cu boabe de piper
2-3 linguri cu boabe de mustar
borcane si capace
Cantitatile sunt strict pentru 3 kg de gogosari curatati de cotoare si seminte .



Mod de preparare :

   Gogosarii ii spalam si curatam de cotoare si seminte .
   Apoi ii cantarim si in functie de cantitatea ramasa ne masuram ingredientele pentru sos .
   Taiem gogosarii fasii subtiri .
   Intr-o cratita mai mare punem otetul, uleiul, zaharul, sarea si pasta de tomate, apoi foile de dafin, boabele de piper si mustarul .
   Punem cratita pe foc si lasam pana da intr-un clocot, apoi adaugam gogosarii si amestecam cu o spatula de lemn .
   Lasam la foc potrivit, aprox 25 de minute, amestecand de 2-3 ori .
   Apoi oprim focul si lasam 10 minute deoparte .
   Intre timp pregatim borcanele si capacele (trebuie sa fie curate si uscate) .
   Incepem sa punem cu o lingura ardeii si sosul in borcane .      
   Mare atentie sa nu se sparga borcanele ( se pune lama unui cutit sub borcan ) .
   In fiecare borcan punem ardei pana aproape de marginea de sus, si pana la capac completam cu sos .
   Strangem bine capacele .
Le lasam asa aprox 30 de minute, apoi le asezam intr- o patura, pana a doua zi .
Le depozitam apoi in camara .

Acesti gogosari sunt deliciosi, iar sosul este extraordinar de bun (dulce, acrisor) si foarte aromat !









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu