Imi doream de cativa ani sa prepar aceasta
dulceata, dar din diverse motive nu am reusit .
Anul acesta a fost cu noroc ! Am reusit sa prepar
mult dorita dulceata si am ramas placut impresionata de gustul dulce, iute,
acrisor .
Ingrediente :
600 g ardei iute
400 g ardei kapia
1 kg zahar
1 l otet
Mod de preparare :
Se spala ardeiul, se curata de cotoare si
seminte si se toaca marunt . Pentru aceaste operatii e bine sa aveti manusi . Cantitatea de ardei este inainte de a taia cotoarele si de a scoate semintele .
Se pune zaharul si otetul intr - o cratia cu fund dublu si se da in clocot aceasta compozitie . Lasam sa fiarba 5 minute si adaugam ardeii iuti si ardeii capia . Dam focul la mic si fierbem pana se leaga dulceata .
Pentru a verifica daca
este legata dulceata, luam o lingura de dulceata si o lasam sa se raceasca . Cand
e rece trebuie sa fie usor cleioasa si sa nu curga ci sa se prelinga pe
farfurie, daca inclinam usor farfuria.
Luam de pe foc dulceata si o punem fierbinte in
borcanele sterilizate . Punem capacul si
o depozitam in camara .
Aceata minunata dulceata face casa buna cu friptura, cu pastele si alte preparate .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu