Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 18 aprilie 2018

Prajitura intoarsa cu ananas




Ingrediente :

100 g unt
175 g zahar
2 oua
175 g faina
2 1/2 lingurite de praf de copt
200 ml lapte de nuca de cocos
1 cutie ananas taiat rondele ( se scurge siropul si se taie pe jumatate fiecare cerc de ananas )
50 g fulgi de nuca de cocos ( optional )


Mod de preparare :

 
   Se preincalzeste cuptorul la 180 °C si intr-o tava de cozonac ( 900g ) se pune o hartie de copt .
   Intr-un castron se amesteca bine untul si zaharul pana ce amestecul este moale si aerat (untul isi schimba culoarea) .  

   Peste acest amestec se adauga cele 2 oua pe rand si se incorporeaza . 
   Apoi se cerne deasupra castronului faina si praful de copt (pentru a le aera) si se amesteca usor . 
   La acest amestec se adauga laptele de cocos ( si optional fulgii de nuca de cocos ) rezultand o compozitie usor lichida . 
   In tava pregatita anterior asezam jumatatile de rondele de ananas ( suprapuse cam 1cm ) . 
   Peste ananas se toarna tot aluatul . 
   Se coace la 180 °C pentru 50 de min pana devine auriu si ferm la atingere . 
   Pentru a verifica daca prajitura este coapta face-ti testul cu scobitoare . 
   Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca putin inainte de a intorce prajitura pe o tava astfel incat partea cu ananas devine partea de sus a prajiturii . 
   Se poate servi cu sos de vanilie .





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu