Totalul afișărilor de pagină
miercuri, 18 aprilie 2018
Prajitura intoarsa cu ananas
Ingrediente :
100 g unt
175 g zahar
2 oua
175 g faina
2 1/2 lingurite de praf de copt
200 ml lapte de nuca de cocos
1 cutie ananas taiat rondele ( se scurge siropul si se taie pe jumatate fiecare cerc de ananas )
50 g fulgi de nuca de cocos ( optional )
Mod de preparare :
Se preincalzeste cuptorul la 180 °C si intr-o tava de cozonac ( 900g ) se pune o hartie de copt .
Intr-un castron se amesteca bine untul si zaharul pana ce amestecul este moale si aerat (untul isi schimba culoarea) .
Peste acest amestec se adauga cele 2 oua pe rand si se incorporeaza .
Apoi se cerne deasupra castronului faina si praful de copt (pentru a le aera) si se amesteca usor .
La acest amestec se adauga laptele de cocos ( si optional fulgii de nuca de cocos ) rezultand o compozitie usor lichida .
In tava pregatita anterior asezam jumatatile de rondele de ananas ( suprapuse cam 1cm ) .
Peste ananas se toarna tot aluatul .
Se coace la 180 °C pentru 50 de min pana devine auriu si ferm la atingere .
Pentru a verifica daca prajitura este coapta face-ti testul cu scobitoare .
Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca putin inainte de a intorce prajitura pe o tava astfel incat partea cu ananas devine partea de sus a prajiturii .
Se poate servi cu sos de vanilie .
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu