Totalul afișărilor de pagină

duminică, 18 martie 2018

Pizza de casa






Ingrediente :

pentru aluat :
300 ml apa calda

25 g drojdie proaspata

1 lingurita zahar

500 g faina

2 linguri ulei

¼  lingurita sare 
pentru toping :
300 g sunculita taraneasca
250-300 g telemea
5-6 linguri suc de rosii
busuioc


Mod de preparare :



   Se pune intr-o cana mai mare zaharul, drojdia, sarea, 2 linguri de faina si cam 75 ml apa calda .

   Se amesteca aceste ingrediente si se pune cana intr-o craticioara cu apa pe foc domol .

   Se tine cana pe foc pana incepe sa creasca amestecul din ea. Se opreste focul .

   Cernem faina intr-un castron suficient de mare si adaugam amestecul din cana  .
   Incepem framantarea aluatului, punand incet apa calda.  Framantam aluatul pana devine consistent si adaugam uleiul si mai framantam pana aluatul se desprinde de pe maini .

   Lasam aluatul la odihna la temperatura camerei si incepem sa taiem sunculita, sa dam telemeaua pe razatoare, sa taiem busuiocul .

   Dam drumul la cuptor, la 250 grade C, chiar de cand incepem framantarea aluatului astfel ca sa avem cuptorul suficient de incalzit .

   Presaram faina pe blatul de lucru si intindem aluatul la dimensiunea dorita .

   Ungem tava cu ulei si presaram putina faina pe urma punem blatul .

   Peste blat intindem sucul de rosii, adaugam sunca, telemeaua si busuiocul . 
   Punem tava in cuptor pentru 7-10 minute .


















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu