Ingrediente :
pentru aluat :
300 ml apa calda
25 g drojdie proaspata
1 lingurita zahar
500 g faina
2 linguri ulei
¼ lingurita sare
pentru toping :
300 g sunculita taraneasca
250-300 g telemea
5-6 linguri suc de rosii
busuioc
Mod de preparare :
Se pune intr-o cana mai mare zaharul, drojdia, sarea, 2
linguri de faina si cam 75 ml apa calda .
Se amesteca aceste ingrediente si se pune cana intr-o craticioara
cu apa pe foc domol .
Se tine cana pe foc pana incepe sa creasca amestecul din ea.
Se opreste focul .
Cernem faina intr-un castron suficient de mare si adaugam
amestecul din cana .
Incepem framantarea aluatului,
punand incet apa calda. Framantam aluatul pana devine consistent si adaugam
uleiul si mai framantam pana aluatul se desprinde de pe maini .
Lasam aluatul la odihna la temperatura camerei si incepem sa
taiem sunculita, sa dam telemeaua pe razatoare, sa taiem busuiocul .
Dam drumul la cuptor, la 250 grade C, chiar de cand incepem
framantarea aluatului astfel ca sa avem cuptorul suficient de incalzit .
Presaram faina pe blatul de lucru si intindem aluatul la
dimensiunea dorita .
Ungem tava cu ulei si presaram putina faina pe urma punem
blatul .
Peste blat intindem sucul de rosii, adaugam sunca, telemeaua
si busuiocul .
Punem tava in cuptor pentru 7-10 minute .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu