Ingrediente
Pentru pui :
1 buc. piept de pui, feliat subtire
1 buc. ceapa verde
1/2 lingurita de pasta curry rosie
3 ligurite ulei de cocos (solid)
1 bucata mica de ghimbir
1/2 frunza de kaffir-lime
2-3 frunze de tarhon verde
Pentru marinata :
2 linguri zeama de lamaie
4 linguri ulei de masline
1/4 lingurita sare
Pentru orez :
250 gr orez
500 ml apa
1/4 lingurita sare
2
catei de usturoi
Mod de preparare
Punem lamaia, uleiul de masline si sarea intr-un castronel . Cu o furculita batem putin aceasta compozitie pentru a se omogeniza .
Adaugam bucatile de pui si le punem in frigider pentru o ora .
Gatirea puiului:
Punem uleiul de cocos intr-o tigaie tip wok si amestecam usor cu o lingura de lemn pe foc mediu, pana se topeste.
Adaugam bucatile de pui si tot lichidul folosit la macerat, ceapa verde taiata rondele si ghimbirul taiat marunt . Am acoperit cu capac si din timp in timp am amestecat in wok si am intors bucatile de pui astfel incat sa se partunda carnea .
Dupa ce puiul e patruns aproape complet, adaugam bucatile de kaffir-lime, pasta de curry rosie si frunzele de tarhon verde .
Micsoram focul si mai lasam cateva minute ca sa poata sa se intrepatrunda mirosurile intre ele .
Gatirea orezului :
Punem intr-o cratita antiaderenta apa si sarea pe foc domol .
Cand apa incepe sa fiarba adaugam
orezul spalat impreuna cu usturoiul taiat marunt si acoperim vasul .
Avem grija ca sa nu punem capacul inchis ermetic ca sa nu dea orezul pe foc .
Avem grija ca sa nu punem capacul inchis ermetic ca sa nu dea orezul pe foc .
Amestecam
usor din timp in timp si cand orezul e fiert oprim focul .
Rezultatul a fost foarte apreciat de meseni .
Am avut posibilitatea sa gatesc aceasta bunatate de retea cu ulei de cocos deoarece vegisro prin concursul
retetameacucocos mi-a oferit aceasta experienta.
Rezultatul a fost foarte apreciat de meseni .
Am avut posibilitatea sa gatesc aceasta bunatate de retea cu ulei de cocos deoarece vegisro prin concursul
retetameacucocos mi-a oferit aceasta experienta.
Nu am incercat pe carne, dar promit... Sunt sigur ca a fost un preparat delicios!
RăspundețiȘtergerenu iti pot spune ce arome a avut pieptul meu de pui, dar gandul meu a zburat la India
RăspundețiȘtergere