- 1,5 kg sfecla rosie
- 100 - 200 g hrean
- 50 - 100 ml otet- 1 - 2 lingurite sare
Mod de preparare :
Se spala sfecla si se pune la fiert in apa .
Dupa ce sfecla a fiert (se incearca cu un cutit sa patrunda usor in ea) se lasa la racit si pe urma se curata de coaja .
Se da pe razatoarea mare si se pune in castron .
Hreanul se spala, se curata de coaja si se da pe razatoarea mica si se pune peste sfecla in castron .
Se adauga sare si otet, dupa gust .
Se amesteca aceasta compozitie si se dozeaza dupa preferinte, nu trebuie pus tot hreanul, otetul sau sarea .
Se pune aceasta compozitie in borcane se inchide cu capac si se pastreaza la frigider pana se consuma .
Poate fi servita cu omleta, preparate din porc .
Eu nu am facut niciodata sfecla cu hrean nicidata.Voi incerca si eu !
RăspundețiȘtergeremie imi place cum iese ca si gust si am mereu macar un borcan in frigider
RăspundețiȘtergere