Totalul afișărilor de pagină

marți, 15 noiembrie 2016

Salata de sfecla rosie cu hrean





Ingrediente 
- 1,5 kg sfecla rosie
- 100 - 200 g hrean
-  50 - 100 ml otet
- 1 - 2 lingurite sare

Mod de preparare :

   Se spala sfecla si se pune la fiert in apa .
   Dupa ce sfecla a fiert (se incearca cu un cutit sa patrunda usor in ea) se lasa la racit si pe urma se curata de coaja .
   Se da pe razatoarea mare si se pune in castron .
   Hreanul se spala, se curata de coaja si se da pe razatoarea mica si se pune peste sfecla in castron .
   Se adauga sare si otet, dupa gust .
   Se amesteca aceasta compozitie si se dozeaza dupa preferinte, nu trebuie pus tot hreanul, otetul sau sarea .
   Se pune aceasta compozitie in borcane se inchide cu capac si se pastreaza la frigider pana se consuma .
   Poate fi servita cu omleta, preparate din porc .






2 comentarii:

  1. Eu nu am facut niciodata sfecla cu hrean nicidata.Voi incerca si eu !

    RăspundețiȘtergere
  2. mie imi place cum iese ca si gust si am mereu macar un borcan in frigider

    RăspundețiȘtergere