Totalul afișărilor de pagină
duminică, 16 octombrie 2016
Zarzavat pentru supe si ciorbe
Ingrediente :
10 kg rosii
4 kg ardei
500 ml ulei,
sare, dupa gust
frunze de patrunjel si telina
Mod de pregatire :
De cand ma stiu pregatesc aceasta reteta in fiecare toamna si este o bunatate .
Se spala rosiile, se lasa sa se usuce si pe urma se taie in mai multe bucati, dupa preferinta .
Deoarece mie nu imi plac cojile de rosii sa le vad prin ciorba eu decojesc rosiile inainte sa le tai .
Rosiile taiate se pun intr-un vas mare si se lasa sa se scurga apa din ele .
Se iau cu paleta bucatile de rosii si se pun la fiert intr-un vas suficient de mare .
Ardeiul se spala si se curata de cotoare si se taie in bucati mici .
Se poate folosi ardei gras, adrei kapia sau gogosar .
Se pune ardeiul taiat peste rosii si se fierbe aceasta compozitie .
Se potreiveste de sare, nu trebuie foarte sarata .
La final se adauga frunzele de patrunjel si telina taiate si se mai da un clocot .
In timpul cat fierbem rosiile si ardeiul ne ocupam si de sticle .
Spalam sticlele si le punem in cuptor sa se sterilizeze .
Cand compozitia de rosii cu ardei este gata o punem in sticlele sterilizate si calde .
Compozitia trebuie si ea sa fie calda .
Se pune uleiul la incalzit intr-o craticioara si cand este suficient de cald se adauga in fiecare sticla peste compozitie de rosii si ardei .
Sticlele astfel obtinute se leaga cu celofan sau se pun capace cu filet .
Toate sticlele se pun la racit pana a doua zi .
Se pun pe o tava si deasupra lor se pune o patura calduroasa .
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu