Totalul afișărilor de pagină

duminică, 28 iunie 2020

Desert rahat de casa

   











   Am vazut cateva prezentari din acest preparat si am zis sa incerc si eu avand in vedere ca aveam in casa tot ce imi era necesar .
    Zis si facut !
    De atunci am repetat reteta.


INGREDIENTE :

pentru rahat : 
250 ml suc de portocale 
300 g zahar 
140 g amidon de porumb
 380 ml apa
 zeama de la o lamaie
 1 lingurita esenta de portocale   

pentru pudrare : 
1 lingura zahar pudra 
3 linguri amidon de porumb 














MOD DE PREPARARE :


   Se pun intr-o cratita la foc sucul de portocala, zaharul, amidonul si apa. 

   Amestecam cam 10 minute cu o lingura de lemn incet pana amestecul se ingroasa. 

   Punem si zeama de lamaie si mai tinem pe foc tot 10 minute, amestecand ca sa nu se prinda de cratita.

   Se ia de pe foc preparatul si se adauga si o lingurita de esenta de portocala.

   Luam un vas de sticla pe care il udam si turnam compozitia noastra. Se lasa la racit la temperatura camerei.

   Dupa ce s-a racit, se taie in patratele.

   Separat se face un amestec dintr-o lingura de zahar pudra cu trei linguri de amidon. 

   Se dau bucatile de rahat prin acest amestec si se pune pe un platou.

TIPS-URI


   1) Daca aveti alte fructe se poate folosi suc din acele fructe (mere, ananas ). E necesar sa se foloseaca suc natural.

   2) Aveti grija ca trebuie consumat in timp util deoarece acest preparat e natural si nu tine ca si preparatul din comert. Se poate folosi si in preparate culinare ( cornulete, salam de biscuiti ).

  3)  Depozitarea se poate face in camara, pentru scurt timp intr - o punga de hartie sau in frigider.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu