Ingrediente :
pentru baza :
160 gr biscuiti petit beure
85 gr unt
pentru crema :
220 gr ciocolata alba
100 ml lapte
250 ml frisca lichida
sucul de la 2 lamai (depinde cat sunt de mari)
75 gr unt
15 gr gelatina
pentru decor :
50 ml frisca lichida
50 gr ciocolata alba
coaja rasa de la 1/2 de lamaie
Timp de preparare : peste 120 minute
Mod de preparare :
Macinam biscuitii la robot si ii amestecam cu untul topit.
Intre timp pregatim crema :
Punem gelatina la hidratat in apa rece .
Intr-o cratita mica punem ciocolata cu laptele la topit (pe foc mic), iar cand gelatina s-a inmuiat o punem in compozitie si mai lasam pe foc pana devine omogen amestecul .
Lasam sa se racoreasca apoi adaugam untul si frecam pana se omogenizeaza, dupa care adaugam in compozitie sucul de lamaie (gustati cat vreti de acrisoara, eu am folosit 2 lamai mici) si amestecam .
Cand compozitia cu ciocolata e rece batem frisca si le amestecam .
Compozitia obtinuta o punem in tava peste baza de biscuiti si dam la rece o noapte .
A doua zi scoatem prajitura din forma, indepartam usor folia si punem pe un platou cu partea de biscuiti in sus .
Pregatim glazura:
Punem pe foc mic frisca lichida cu cicocolata si coaja de lamaie pana se topeste ciocolata, lasam sa se racoreasca bine apoi o turnam peste prajitura .
Mai dam la frigider pana se intareste glazura si servim .
Arata super!
RăspundețiȘtergerese face usor si e foarte gustoasa
ȘtergereNu stiam aceasta reteta. O voi incerca si eu cat de curand.
RăspundețiȘtergereMi-ai facut pofta, o sa o fac si eu!
RăspundețiȘtergeresucces arata delicios
RăspundețiȘtergeream sa incerc si eu reteta. arata super
RăspundețiȘtergeree usor de facut si e gustoasa, merita incercata
Ștergerevoi incerca si eu aceasta reteta
RăspundețiȘtergere